Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και να χρησιμοποιείτε μόνο αυγά που προέρχονται  από υγιή πτηνά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς σαλμονέλας και άλλων ασθενειών. Το μολυσμένο αυγό μπορεί να μην εκκολαφτεί καθόλου, μπορεί να μολύνει τα υπόλοιπα αυγά ή αν εκκολαφτεί να μεταδώσει την ασθένεια στα κλωσσόπουλα.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

1.    Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και να χρησιμοποιείτε μόνο αυγά που προέρχονται  από υγιή πτηνά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς σαλμονέλας και άλλων ασθενειών. Το μολυσμένο αυγό μπορεί να μην εκκολαφτεί καθόλου, μπορεί να μολύνει τα υπόλοιπα αυγά ή αν εκκολαφτεί να μεταδώσει την ασθένεια στα κλωσσόπουλα.
2.    Μην τοποθετείτε στις κλωσσομηχανές αυγά των οποίων την προέλευση δεν γνωρίζετε.
3.    Μην τοποθετείτε στις κλωσσομηχανές αυγά για εκκόλαψη που είναι αποθηκευμένα για διάστημα μεγαλύτερο από μια εβδομάδα.
4.    Φροντίστε τα αυγά που τοποθετείτε στις κλωσσομηχανές να είναι καθαρά για να αποφύγετε τυχόν ασθένειες αλλά και για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην εκκόλαψη.

ΡΩΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ

1.    Είμαστε ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά τη μεταφορά των αυγών. Τυχόν χτυπήματα μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο του εμβρύου.
2.    Μην τοποθετείτε στις κλωσσομηχανές σπασμένα ή ραγισμένα αυγά.
3.    Εφόσον διαπιστώσετε μεγάλες ρωγμές σε αυγά, αφαιρέστε τα από την κλωσσομηχανή.
4.    Αυγά με ρωγμές κατά την εκκόλαψη, είναι πιθανόν να μην εκκολαφθούν καθόλου.

ΥΓΡΑΣΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ


1.    Μην ανοίγετε τις κλωσσομηχανές μετά την 18η ημέρα επώασης, εκτός εάν χρειάζεται συμπλήρωση νερού ώστε να υπάρχει διαρκώς η απαιτούμενη υγρασία.
2.    Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες, τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος μεταβάλλονται.
3.    Πριν την τοποθέτηση αυγών, λειτουργήστε τις κλωσσομηχανές για μια ολόκληρη ημέρα (24 ώρες). Συλλέγετε τα αυγά 2 φορές / ημέρα. 
4.    Τοποθετείστε τα αυγά στις κλωσσομηχανές με το μυτερό σημείο προς τα κάτω.
5.    Για τον καθορισμό της σωστής υγρασίας η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση ωοσκόπιου σε διάφορα στάδια της επώασης των αυγών. 

Όλες οι κλωσσομηχανές μας συνοδεύονται από πολυσέλιδες αναλυτικές οδηγίες χρήσης και χρήσιμες συμβουλές στα Ελληνικά! Δείτε όλα τα μοντέλα για κλωσσομηχανές που υπάρχουν στη σελίδα μας και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. 

Μη ξεχνάτε τη ΔΩΡΕΑΝ αποστολή μας σε όλη την Ελλάδα! Κάντε σήμερα την παραγγελία σας!

 

Διαβάστηκε 1161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 23:31
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα;